Ovaj recept je postao viralan na TikToku zbog genijalnog trika savijanja tortilje u četiri dela, koji omogućava brzu pripremu i savršenu kombinaciju ukusa u svakom zalogaju. Idealan je za brz ručak ili večeru, a izgleda sjajno za snimanje!
Vreme pripreme: 10 minuta
Sastojci (za 1 osobu):
- 1 velika tortilja (pšenična ili integralna)
- 100 g grilovanog pilećeg filea, isečenog na tanke trake
- 1/2 avokada, nasečenog na tanke kriške
- 2 kašike pavlake ili grčkog jogurta
- 1 šaka baby spanaća ili zelene salate
- 2 kašike rendanog čedar sira (ili po izboru)
- 1 kašika sosa po izboru (npr. sriracha, BBQ ili ranč)
- So, biber, prstohvat čili pahuljica (opciono)
- Maslac ili ulje za tiganj
Priprema:
Trik savijanja: Napravite jedan rez na tortilji od centra ka donjem rubu (kao da delite tortilju na pola, ali samo do sredine). Zamislite tortilju podeljenu na četiri kvadranta.
Popunite kvadrante:
U prvi kvadrant (dole levo od reza): namažite pavlaku ili grčki jogurt i pospite malo sira.
U drugi kvadrant (dole desno): stavite grilovano pile.
U treći kvadrant (gore desno): dodajte kriške avokada i začinite solju, biberom i čili pahuljicama.
U četvrti kvadrant (gore levo): stavite baby spanać ili z-strukturiranje 6 minuta pre serviranja, jer je tortilja tanka i lako se peče.
Savijanje: Presavijte tortilju po kvadrantima, počevši od donjeg levog (pavlaka i sir), preko donjeg desnog (pile), pa gornjeg desnog (avokado), do gornjeg levog (spanać). Dobijate trougao.
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, lagano premažite maslacem ili uljem i pecite tortilju 2-3 minute sa svake strane dok ne postane hrskava i sir se ne istopi.
Poslužite uz sos po izboru i isecite na manje trouglove za estetski izgled.