Neka ručak u tegli postane vaša rutina.
Ručak u tegli je praktičan način da unapred pripremiš zdrav obrok koji možeš poneti gde god ideš, bez nereda i gubljenja vremena. Idealno je rešenje za dane kada želiš da izbegneš brzu hranu i imaš nešto sveže, hranljivo i spremno za nekoliko minuta.
Sastojci:
- 1 mala konzerva tunjevine u sopstvenom soku (80–100 g, oceđeno)
- ½ šolje kukuruza iz konzerve (oko 80 g, ispranog i oceđenog)
- 3–4 kisela krastavčića (sitno iseckana)
- 2–3 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica limunovog soka (opciono)
- Malo bibera ili začina po želji
- Kašičica maslinovog ulja (opciono)
- Svež peršun ili mirođija (opciono)
Priprema:
U teglu sipaj redom sastojak po sastojak. Po želji, dodaj malo maslinovog ulja, limunovog soka i bibera, a na vrh možeš dodati malo svežeg peršuna ili mirođije, ako voliš.
Zatvori teglu i ostavi u frižideru. Pred jelo samo promućkaj teglu ili promešaj viljuškom — dobije se savršeno kremasta, osvežavajuća salata.
Ručak u tegli – varijacije
Suštinski, neka vam ovaj recept bude ideja za zdrav i brzo pripremljen obrok, kao i za njegov sastav. Umesto tune, možete staviti i neku drugu vrstu ribe, piletinu ili neko drugo meso po izboru. Kukuruz možete zameniti pirinčem, kinoom, prosoom, ovsenom kašom… zavisi šta volite. Povrće takođe odaberite po ukusu, a za dresing, osim jogurta, možete dodati senf i malo majoneza… Izbor je na vama.