Ručak u tegli: Salata sa 4 sastojka koja su i hranljiva i ukusna

Ručak u tegli: izmešana salata
Ručak u tegli: Zdravo, hranljivo i praktično, foto: Solulu

Neka ručak u tegli postane vaša rutina.

Ručak u tegli je praktičan način da unapred pripremiš zdrav obrok koji možeš poneti gde god ideš, bez nereda i gubljenja vremena. Idealno je rešenje za dane kada želiš da izbegneš brzu hranu i imaš nešto sveže, hranljivo i spremno za nekoliko minuta.

Sastojci:

  • 1 mala konzerva tunjevine u sopstvenom soku (80–100 g, oceđeno)
  • ½ šolje kukuruza iz konzerve (oko 80 g, ispranog i oceđenog)
  • 3–4 kisela krastavčića (sitno iseckana)
  • 2–3 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica limunovog soka (opciono)
  • Malo bibera ili začina po želji
  • Kašičica maslinovog ulja (opciono)
  • Svež peršun ili mirođija (opciono)

Priprema:

U teglu sipaj redom sastojak po sastojak. Po želji, dodaj malo maslinovog ulja, limunovog soka i bibera, a na vrh možeš dodati malo svežeg peršuna ili mirođije, ako voliš.

Zatvori teglu i ostavi u frižideru. Pred jelo samo promućkaj teglu ili promešaj viljuškom — dobije se savršeno kremasta, osvežavajuća salata.

Ručak u tegli – varijacije

Suštinski, neka vam ovaj recept bude ideja za zdrav i brzo pripremljen obrok, kao i za njegov sastav. Umesto tune, možete staviti i neku drugu vrstu ribe, piletinu ili neko drugo meso po izboru. Kukuruz možete zameniti pirinčem, kinoom, prosoom, ovsenom kašom… zavisi šta volite. Povrće takođe odaberite po ukusu, a za dresing, osim jogurta, možete dodati senf i malo majoneza… Izbor je na vama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Naša preporuka

Najčitanije