Najukusnija topla čokolada: Iznenađujući sastojak koji će je učiniti mnogo lepšom

najukusnija topla čokolada
foto: pixabay

Postoje neki sati u danu koji su toliko ispunjeni da jedino što želimo jeste da se vreme magično zaustavi i da uživamo u šolji tople čokolade. Ponekad samo želimo da uživamo u opuštajućem čaju Earl Grey. Ali, da li ste razmišljali da ih kombinujete?

Zamislite aromatične note Earl Grey-a koje ispunjavaju prostor, one koje nas podstiču da duboko udahnemo i osvežimo se, a zatim da u ustima osetimo bogat i kremast ukus čokolade. Čokolada ima težak, zemljani, topao profil ukusa, dok je bergamot iz Earl Grey-a svetao, citrusni i aromatičan. Kada se ova dva spoje, umesto da se sukobljavaju, oni se međusobno dopunjuju. Čokolada „grli“ note bergamota, omekšava ih i čini ih zaobljenijim.

Ako smo uspeli da vas zainteresujemo kao i nas, onda možete nastaviti dalje gde navodimo korak po korak recept.

Najukusnija topla čokolada

Sastojci za 2 šolje:

  • 2 šolje mleka (ili pola mleka – pola pavlake za bogatiju teksturu)
  • 1-2 kesice Earl Grey čaja
  • 80 g čokolade za kuvanje (najmanje 55-70%), sitno iseckane
  • 1-2 supene kašike nezaslađenog kakaa (opciono, za intenzivniji ukus)
  • 1-2 supene kašike šećera ili meda (zavisno od toga koliko slatko želite)
  • Prstohvat soli
  • Opciono: malo vanile, cimeta, šlaga ili kore narandže za serviranje

Priprema:

Zagrejte mleko u šerpici na srednjoj vatri dok ne počne da se puši (bez ključanja).

Dodajte kesice Earl Grey čaja i ostavite da se natope u mleku 5-7 minuta. Ako želite intenzivniji ukus, ostavite do 10 minuta. Ne treba duže jer će postati gorko.

Uklonite kesice čaja i dodajte čokoladu, kakao, šećer i so.

Neprestano mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane ujednačena i glatka.

Probajte i prilagodite slatkoću ili intenzitet čokolade.

Služite toplo, sa šlagom ili korom narandže da istaknete bergamot.

Prijatno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Naša preporuka

Najčitanije